Restauracja Gdańsk

Restauracja Gdańsk

Cześć, zamierzam zorganizować spotkanie klasowe w centrum Gdańska. Szukam fajnej restauracji z dobrym menu, gdzie nikt nam nie będzie przeszkadzać :) Proszę o wskazówki.

mew soncz7777

Posty: 1

 
Tylko autorska kuchnia moim zdaniem się liczy. Półprodukty w restauracjach i mrożonki stopniowo odchodzą w zapomnienie. Możesz też poprosić, aby obsługa wysłała ci najciekawsze pozycje w menu na maila, np. z krótkim opisem. Kilka razy w ten sposób znalazłem ciekawe lokale. Pozdrawiam.

nerkuś

Posty: 5

 
Korzystam regularnie z sali biznesowej z www.panoramarestauracja.pl . Przy wielu gościach można wynegocjować atrakcyjne stawki serwisu kawowego i drugiego śniadania. W większości restauracji cennik jest już sztywny, a tutaj idą jednak człowiekowi na rękę. Pozytywnie zaskakuje mleko bez laktozy do serwisu kawowego. Podaję jako ciekawostkę. Wielu uczestników moich konferencji właśnie z tego korzysta ze względu na uwarunkowania dietetyczne. W sali nikt mi nigdy nie przeszkadzał. Ogólnie optymalna organizacja.

Julian

Posty: 5

 
Restauracja to przede wszystkim wnętrze, menu, obsługa. Reszta to elementy w sumie marginalne. Dobrze, jeżeli masz też długie godziny otwarcia i rozdzielone strefy, np. ogólna i prywatna. Lubię sobie posiedzieć na kanapach, a niekoniecznie na topornych krzesłach.

namedal6

Posty: 5

 
Sprawdź kwalifikacje szefa kuchni, nawet z ciekawości. To jednak od szefa kuchni zależy ostateczny format posiłków w restauracji.

donbagino

Posty: 6

 
Miałam walentynki w Panoramie. Płaciliśmy za parę 180 złotych. W cenie przystawka, zupa, danie główne naprawdę rozbudowane, deser, a na koniec lampka wina. Najbardziej mi smakował sandacz i krewetki. Na deser beza (dawno nie jadłam). Na winie na pewno nie żałowali. Świetna, romantyczna atmosfera. Pomysł wyszedł od grupy znajomych mojego chłopaka. Świętowaliśmy Walentynki w trzy pary i obsługa nie robiła nam absolutnie żadnych problemów.

allegrowicz65

Posty: 6

 
Weź pod uwagę restauracje w biurowcach, gdzieś wysoko, bo wtedy masz do czynienia z najlepszymi widokami. Wieczorem kolacja w takim klimacie jest rewelacyjna.

anteon43

Posty: 8

 
Pamiętaj, że w takich miastach jak Gdańsk konkurencja jest wśród restauracji dość duża i nie warto wierzyć wszystkim komentarzom. Najlepiej wyjść samemu i sprawdzić lokal w godzinach szczytu. Wtedy widzisz, ile osób siedzi. Z reguły im więcej, tym lepiej dla jakości.

codePerformance

Posty: 8

 
Teraz restauracje się przekształcają na wynajem sal bankietowych, na catering, na spełnianie nietypowych oczekiwań klientów. Utrzymanie tylko stacjonarnego lokalu jest coraz trudniejsze moim zdaniem.

andrew66

Posty: 9